maanantai 26. toukokuuta 2014

Äidin tyttö

Esikoisellani, pitkällä ja kauniilla 20-vuotiaalla tyttärelläni, on tänään pääsykokeet kotikaupungin yliopistoon. Hän päätti niin myöhään viime keväänä ottaa yo-paperit, että hakuajat olivat jo menneet umpeen. Siksi hän on viettänyt tämän vuoden kansanopistossa ja työtä tehden.

Kotoa hän muutti viime elokuussa, ja muutto on tehnyt ehdottoman hyvää suhteellemme. Pinna alkoi nimittäin kiristyä puolin ja toisin...

Tytär on saanut jo yhden opiskelupaikan, mutta se ei ole kotikaupungissa. En haluaisi päästää häntä vieraalle paikkakunnalle, joten toivon, että hän onnistuu tänään.

Pääaine ei ole se, mitä hänelle ehdotin, mutta ei onneksi sekään, jota hän itse ihan ensimmäisenä ajatteli. Vaikka kannatankin lämpimästi akateemista sivistystä ihan sen itsensä takia, realisti minussa valitettavasti ajattelee myös työllistymistä. Ylempi korkeakoulututkinto ei ole enää vuosiin taannut työpaikkaa.

Tytär ei tulevaa työpaikkaa mieti ja hyvä niin. Tunnistan hänessä paljon parikymppistä itseäni. Mennään fiiliksellä opiskelemaan sitä, mikä eniten kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti