tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kesäloma

Ensi viikolla alkaa kesäloma. En tiedä, miten sitä joskus nuorena jaksoi ensin opiskella koko talven ja sitten kesällä tehdä töitä. Laiskottelusta tuli aina huono omatunto.

Olen ollut työelämässä yli 20 vuotta, ja palkalliset kesälomat ovat siinä ylivoimaisesti parasta. Olen tyytyväinen viiden viikon lomani pituuteen, ja yleensä jo vikalla viikolla alan kaivata töihin.

Viime kesänä olimme perheen kanssa kaksi viikkoa Kreikassa. Tänä kesänä moiseen ei ole varaa, koska teetimme remontin kahdessa huoneessa. Sen sijaan lomailemme kotipaikkakunnalla ja tutuksi tulleella vuokramökillä, jonka vuokrasta ammattiyhdistykseni maksaa osan.

Omaa mökkiä ei ole, koska ei ole rahaa sitä ostaa, eikä kumpikaan ole sellaista perinyt. En ole ihan varma, haluaisinkokaan ihan omaa mökkiä. Sitten pitäisi ostaa auto, että sinne pääsisi, ja me olemme valinneet autottomuuden. Viikon mökkeilyä varten vuokraamme auton. Se tulee verrattoman paljon halvemmaksi kuin auton omistaminen.

Vuokramökki ei myöskään ole työleiri. Mitään ei tarvitse tehdä. Lapsetkin ovat jo niin isoja, että heidänkään peräänsä ei tarvi kattoa. Makaan keinussa ja luen kirjaa. Samaa tein viime kesänä Kreikassa, jossa tosin saattoi olla varma siitä, että aurinko paistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti