maanantai 4. elokuuta 2014

Kuumat aallot

Vaihdevuodet lähestyvät vääjäämättä. Ensimmäinen selvä merkki oli se, että pari vuotta sitten kuukautiskiertoni piteni entisen 24 vuorokauden sijaan noin 45 vuorokauteen. Kuukautiset tulevat nykyisin noin kahden kuukauden välein.

Kiertoni oli vuosikausia kellontarkka, ja tämän epävarmuuden sietämisessä on ollut opettelemista . Koko ajan pitää olla suojat mukana, ja vuoto voi olla milloin vain. Viime kesänä elimistö meni ilmeisesti Kreikan valosta sekaisin, ja kuukautiset tulivat kahdesti saman kuukauden sisällä ja kestivät toisella kerralla kaksi viikkoa.

Nyt olen saanut riesakseni omituiset hikikohtaukset. Ensin luulin, että kyse on vain helteestä, mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä taitavat olla ne kuuluisat kuumat aallot. Toivottavasti nämä eivät tästä pahene.

Vanhenemisen huomaa myös ihossa selvästi. Ennen rasvaisuuteen taipuvainen iho on muuttunut kuivahkoksi. Ryppyjä ei vielä kauheasti ole, mutta iho on alkanut veltostua. Käsivarsiin on tullut tummia läiskiä, samoin kasvoihin.

Uusi riesa on myös virtsankarkailu, josta ei paljon kahvipöydässä viitsi keskustella, kun niin hävettää.

Ensimmäistäkään harmaata hiusta ei vielä ole, ja fyysinen kuntoni on luultavasti liikunnan ansiosta parempi kuin parikymppisenä. Silloin minusta ei olisi ollut juoksemaan puolimaratonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti