maanantai 11. elokuuta 2014

Toisella kierroksella

Viikonloppuna ystäväni juhli häitään. Tuore aviopari järjesti juhlat kesämökillään, mikä oli onnistunut ratkaisu. Isolle pihalle oli varmuuden vuoksi pystytetty teltta ja katettu sinne pöydät. Vieraita oli viitisenkymmentä.

Juhlat olivat hääparin näköiset. Hyvää ruokaa, musiikkia omasta takaa, pieniä puheita ja mukavaa läsnäoloa. Olin niin iloinen ystäväni, morsiamen, puolesta. Puoliso täydentää häntä loistavasti.

Morsian erosi muutama vuosi sitten miehestään, jonka kanssa hänen ei (minun mielestäni) olisi pitänyt alun perinkään mennä naimisiin. Uuden miehen kanssa hän on selvästi onnellisempi, vapautuneempi ja ennen kaikkea rakastuneempi. Kyllä vaihtaminen joskus kannattaa.

Olen itsekin toista kertaa naimisissa. Ensimmäinen avioliittoni kaatui seitsemäntoista vuotta vuotta sitten viime kädessä miehen uskottomuuteen ja väkivaltaisuuteen, mutta olimme alun perinkin toisillemme ihan väärät ihmiset. Jos on täysin erilaiset arvot, asenteet ja toiveet, yhdessä samaan suuntaan katsominen ei vain onnistu.

Nämä taisivat olla viimeiset oman sukupolveni häät, joihin osallistuin. Ensi kesänä juhlitaan jo seuraavan sukupolven häitä, kun puolisoni kummityttö menee naimisiin. Se on jälleen yksi uusi etappi ikääntymisen tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti