lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tutkittu juttu

Olen ravannut viidenkympin kunniaksi terveystarkastuksissa.  Kävin gynekologilla, työterveyshuollon tarkastuksessa, hammaslääkärillä ja silmälääkärillä sekä seulontapapa-kokeessa. Vielä on mammografia edessä toukokuun alussa.

Gynekologilla olen tavannut käydä vuosittain, hammaslääkärillä joka toinen vuosi (ja joka toinen suuhygienistillä) ja silmälääkärillä olen käynyt viimeksi 2007. Nyt pitäisi kuulemma tulla kolmen vuoden päästä taas.

Työterveyshoitaja halusi otattaa ekg:n, koska minulla on matala leposyke. Se on ollut sellainen niin kauan kuin minä muistan. Ekg:tä ei minusta tarvittu, mutta menenhän minä, kun ammattilainen käskee. Viime viikolla työterveyslääkäri ilmoitti, että sydämeni on kunnossa.

Kaikki muukin on ollut tähän asti kunnossa. Olen terve, eikä edes hampaissa ole mitään vikaa.
Vähän tässä touhussa on kuitenkin medikalisaation makua. Silmälääkärikin halusi ylimääräisiä tutkimuksia, kun näköhermoni on "paksu". Se voi kuulemma olla merkki silmänpainetaudista, joka on oireeton. Painetta ei silmän pinnalta mitattuna ollut.

Seulontapapan ja mammografian Helsinki kustantaa kaikille ikäisilleni naisille, mutta muut tutkimukset maksaa työantajani joko työterveyshuoltona tai terveysrahan kautta. Olen niin hyväosainen, että välillä hävettää.

Tasatakseni epäoikeudenmukaisuutta äänestin eduskuntavaaleissa nuorta, vasemmistolaista miestä.

1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus!
    Olen uskollinen lukijasi. Useammin vaan kun kirjoittaist!

    VastaaPoista