perjantai 8. huhtikuuta 2016

Lapsilääkäri

Vein keskimmäisen tyttäreni erikoislääkärin vastaanotolle. Hänelle sattui viime vuoden lopulla tapaturma. Puoliso käytti hänet päivystyksessä tuolloin, mutta vaiva ei ole puolessa vuodessa täysin kadonnut, joten pidin parhaana viedä tytön lääkäriin uudemman kerran.

Hyvä, että vein, mutta se on toinen tarina. Nyt puhutaan siitä, miten lääkärit ovat nykyään ihan lapsia.

Lääkäri tuli ja tervehti meitä reippaasti. Minun silmissäni hän näytti viime keväänä ylioppilaaksi päässeeltä eikä suinkaan pitkään opiskelleelta erikoislääkäriltä. En kuitenkaan sanonut mitään, tietenkään. En ole mikään ikärasisti.

Hän tutki tytön asiantuntevasti ja kertoi sitten epäilyistään. Tarvitaan vielä lisätutkimuksia, että saadaan lopullinen diagnoosi.

Minä vain istuin siinä ja mietin, että minkähän ikäinen tuo mies mahtaa olla. Onko hän edes 25-vuotias?

Kotimatkalla sanoin tyttärelleni, että lääkäri oli minusta samanikäinen kuin hänen isosiskonsa, joka täytti 22 vuotta. Tytär kiisti jyrkästi. Hänen mielestään lääkäri oli yli 30-vuotias.

Onneksi on Julkiterhikki. Sieltä näkee kaikkien terveydenhuollon ammattihenkilöiden syntymävuodet.

Kyseinen lääkäri oli syntynyt 1981. Hän on siis 34-vuotias aikuinen, ammatissaan toimiva ihminen.

Näyttää vähän siltä, että minulla on vaikeuksia arvioida itseäni nuorempien ikää.

2 kommenttia:

  1. Minä olin hammaslääkärillä. Hänellä oli nätit letit ja nätti tyttö oli muutenkin. Jos olisin kadulla nähnyt, olisin sanonut, että yläasteelle varmaan jo on voinut päästä. Ilmeisesti hän oli uransa alkuvaiheessa, koska pariin kertaan kävi "konsultoimassa" naapurihuoneessa. Lopulta naapurihuoneen hammaslääkäri lompsi ihan suuhunikin katsomaan. Pojalla oli sellainen muodikas ananaskampaus: kaljuksi ajellut sivut ja korkea töyhtö päälaella. Hän näytti jo sentään lukiolaiselta. :) Määräsivät minut koko suun röntgeniin. Siellä oli lähempänä kuuttakymmentä oleva täti, joka ensimmäiseksi tirskahteli röntgenin määränneen lääkärin nimelle (sellainen nykynuoren nimi) ja sitten yhteisymmärryksessä tirskuimme, kun kerroin näiden lapsukaisten tukkamuodeista...

    VastaaPoista
  2. Työkaveria, oikeustieteen opiskelijaa, oli tuomioistuimessa luultu tet-harjoittelijaksi. Sattuu sitä muillekin;)

    VastaaPoista